Nieuws: BMW M Performance-uitlaat – BMW laat diesels grommen als benzines

BMW's dieselmotoren doen qua prestaties niet meer onder voor hun benzine-tegenhangers. Maar als het op een enthousiasmerend motorgeluid aankomt, moeten ze het nog altijd afleggen.

Dat vindt BMW zelf ook en komt het daarom met een oplossing: een M Performance-sportuitlaat met 'Active Sound Diesel'-mode. Active Sound Diesel omvat een controle-unit en uitlaat- en soundsysteem. Het systeem verandert het externe geluid van het uitlaatsysteem, evenals de klank voor wie binnenin zit. Het gebruikt daarvoor echter niet de reguliere speakers in het portieren en het dashboard, zoals bij de X5 M50d en M550d, maar een speciale luidspreker in het uitlaattraject. Die versterkt het motorgeluid en stuurt dat door naar de carrosserie die als klankkast functioneert.

Kan het ook zachter?! De klank regel je via de Driving Experience-knop. In de Eco-Pro en de Comfort-modus is het geluid volgens BMW geschikt voor langere afstanden, terwijl in de Sport-modi de soundtrack minstens zo dynamisch en opzwepend is als bij de benzinemodellen.

Voor welke modellen? De prijs van het speciale soundsysteem meldt BMW nog niet, maar al wel is bekend dat het M Performance-uitlaatsysteem verkrijgbaar zal zijn op verschillende diesels van 2-, 3- en 4-reeks. Fans van de nieuwe, sportiefste 7-serie hebben dus pech.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer