Nieuws: BMW M3 CS – BMW M3 CS: Powerhouse met dikke looks

BMW-liefhebbers hebben weer een bolide om naar uit te kijken: de M3 CS. Hij is nog dikker, nog sneller en nog indrukwekkender dan de M3 al was.

Stuur de M3 een jaartje naar de sportschool en dit is wat je krijgt. Wat een bak! Je zult waarschijnlijk vooral benieuwd zijn naar het vermogen van dit beest. De 3.0 liter zescilinder is goed voor 460 pk en 600 Nm koppel. Voor de snelle rekenaars: dat is inderdaad 10 pk en 50 Nm koppel dan de M3 in zijn snelste configuratie. De sprint van 0-100 km/h duurt slechts 3,9 seconden en de top is begrensd op 280 km/h.

Zet je de M3 CS naast de M3, dan zijn de uiterlijke verschillen meteen duidelijk. Er zitten namelijk tientallen nieuwe onderdelen op de M3 CS. Van de motorkap tot de diffuser en van de splitter tot de achterspoiler. Hij oogt dus lekker ruig en stuurt hopelijk ook zo. De M3 CS is grotendeels gemaakt van koolstofvezel, versterkt met kunststof, waardoor ie ook nog eens 10 kilogram is afgevallen.

Is dat alles? Nee, natuurlijk niet. De M3 CS krijgt hetzelfde uitlaatsysteem als de M4 CS voor een nog lekkerder geluid. Verder zitten er nog grotere remmen op deze brute bolide, zodat je niet alleen snel optrekt, maar ook snel afremt. Qua interieur zien we vooral veel zwart alcantara en leer, plus de nodige M3 CS-emblemen. Ook niets mis mee dus.

Je zult nog even geduld moeten hebben voor je achter het stuur kunt kruipen, want de M3 CS gaat pas in maart in productie. Dan nog zul je wat geluk moeten hebben, want met 1.200 exemplaren is de productierun behoorlijk beperkt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer