Nieuws: BMW M3 Pick-up – BMW bouwt M3 Pick-up

BMW Nederland stond voor een raadsel. Enkele weken geleden raasde een heuse BMW M3 Pick-up over de Nürburgring en niemand in de buurt die hier hoogte van kreeg. Met april is aantocht dachten velen aan een grap.

Officiële foto’s zijn nu vrijgegeven, maar nog altijd is het laadapparaat een klein mysterie. BMW heeft nu ook een officieel persbericht over de M3 Pick-up naar buiten gebracht. Zoals gedacht blijft het bij een one-off, maar wel een die daadwerkelijk wordt ingezet waarvoor een pick-up is bedoeld, namelijk als transportmiddel, en wel binnen BMW M. De van aluminium gegalvaniseerde laadbak heeft een laadcapaciteit van maximaal 450 kg en is zodoende bijvoorbeeld geschikt voor het vervoeren van zware motorblokken.

300 km/h Niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk hebben de heren van BMW M de M3 Cabriolet als basis voor de pick-up gebruikt. Van de drie verkrijgbare M3-carrosseriën komt die constructietechnisch het meest in de buurt en ook bevat de M3 Cabriolet al de extra stijfheid voor een fatsoenlijk rijdende pick-up. Het vooronder herbergt de 4.0 liter V8 van de reguliere M3. Met 420 pk en een mogelijke top van 300 km/h is de M3 Pick-up ineens een van de snelste transportmiddelen ter wereld.

Bekijk hier het aanbod BMW

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer