Nieuws: BMW M4 DTM Champion EditionPlus – Slechts 200 keer BMW M4 DTM Champion EditionPlus

BMW is de kersverse DTM-kampioen en dat wordt gevierd met de M4 DTM Champion EditionPlus, een speciaal model dat zowaar nog exclusiever is dan de GTS.

Van het technologische hoogstandje dat M4 GTS heet bouwde BMW slechts 700 exemplaren. Niet bijster veel dus. Echter het zijn er nog altijd vijfhonderd meer dan deze M4 DTM Champion EditionPlus. Veel exclusiever wordt het zelden bij BMW.

Met een witte blijf je... Zitten. Dan kan men wel beweren, maar in het geval van deze M4 is dat allesbehalve een straf. Bovendien geeft de driekleur van BMW M het verplichte Alpine White enige swung. En anders doet de potige achtervleugel dat wel. Die is van carbon trouwens, net als het dak, de motorkap en de diffuser. De 20 inch wielen zijn van het type 666 M met daarachter carbon-keramische schijven en in de motorsteunen hangt een 3.0 liter zes-in-lijn met dubbele turbo's, goed voor 500 pk en voorzien van waterinjectie.Herkenbaar van de M4 GTS? Dat kan kloppen, want de DTM Edition is praktisch krek eender qua specificaties aan dat model. Behalve dus de gelimiteerde oplage van slechts 200 stuks en inherent daaraan – zeer waarschijnlijk – de nog hogere prijs. Ter indicatie: de GTS kostte 175.000 euro. Toch hebben? Wees verstandig en meld je alvast bij de BMW-dealer. Er wordt verwacht dat de M4 DTM Edition in mum van tijd is uitverkocht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer