Nieuws: BMW M5 & M6 – Meer vermogen voor Hartge M5 en M6

De Duitse tuner Hartge weet de BMW M5 en M6 behoorlijk te kietelen. Het vermogen en koppel van de dubbel geblazen V8 nam met respectievelijk 82 pk en 130 Nm toe. En dat terwijl de CO2-uitstoot gelijk bleef.

De BMW M5 en de M6 zijn natuurlijk (kracht)voer voor tuners. Hamann, AC Schnitzer, G-Power en Hartge vechten al sinds jaar en dag de strijd uit wie het meeste vermogen uit de blokken van BMW kan persen. Aan de top is het continu stuivertje wisselen. Wat betreft opgevoerde M5´s gaat Hamann voor zover wij weten aan de leiding met 670 pk. En hoewel Hartge dit niet overtreft, kan het goed meekomen met ruim 80 pk aan vermogenswinst.

Meer dan (bijna) iedereen Met hun motortuning voor de M5 en M6 neemt Hartge de tweede plaats in. De 642 pk betekenen een toename van 82 pk ten opzichte van het al niet malse 'standaard' model. Het koppel ging zelfs met bijna 20% omhoog, naar 810 Nm om precies te zijn. Deze toename in het vermogen leidt tot een gestegen topsnelheid naar 305 km/h. Wat misschien nog wel knapper is, is dat, ondanks de aanzienlijke vermogensstijging, de CO2-uitstoot van de M5 met 232 g/km gelijk blijft.

Spoilers Over updates op het gebied van aerodynamica of andere visuele aanpassingen voor de M5 en M6 praat Hartge niet. Althans, niet over styling dat bedoeld is om het exterieur te verfraaien. Voor het interieur zijn al wel enkele versiersels verkrijgbaar, maar uit meer dan andere vloermatten en wat subtiele details zoals een andere pookknop reikt het niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer