Nieuws: BMW X5 M50d – Dit is de nieuwe BMW X5 M50d

Hadden we gisteren alle details en foto’s van de gloednieuwe BMW X5, vandaag is het tijd voor de beelden van de X5 M50d. Deze dieselkrachtpatser is het voorlopige topmodel van de SUV-reeks en dat is te zien!

Het verschil tussen de nieuwe, lichtste X5 en deze X5 M50d is enorm. 218 pk tegen 381 pk, achterwielaandrijving tegen BMW's xDrive en ook het prijskaartje zal een aanzienlijk gat hebben. Maar dat laat niet onverlet dat dit nog niet de top is die BMW met de X5 wil bereiken. Hoewel we het voor nu zullen moeten doen met deze ´mindere´ X5 M50d weten we ook dat de befaamde X5 M in de nabije toekomst ten tonele zal komen.

Snel doch aardig zuinig En uiteraard is het ook niet behelpen met deze M50d. De 3.0 liter zescilinder uit de M550d en de vorige X5 bevat drie turbo's en is goed voor 381 pk. Daarmee vliegt de corpulente SUV binnen een luttele 5,3 seconden naar de 100 km/h en zal de top naar Duits gebruik afgeregeld zijn op 250 km/h. Het verbruik blijft overigens opvallend laag; de krachtige diesel zou slechts 6,7 l/100 km nodig hebben volgens de fabrieksopgave.

M Sport Zijn die cijfers iets te duizelingwekkend voor je? Dan kun je natuurlijk altijd nog gaan voor de wat lichtere motoren in combinatie met het M Sport-pakket. Voor dit pakket zijn onder meer de bumpers herzien, wat resulteert in forse luchtinlaten aan de voorkant. Daarnaast groeiden de velgen een aantal inch, waardoor dat totaal op 19 of 20 komt. Tevens een leuke gimmick is de gewijzigde sleutel, die door de BMW in M-kleuren uitgevoerd kan worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer