Nieuws: Brabus Bullit Coupé – Brabus Bullit Coupé is bliksemsnel

Waar hun V12-biturbo ook maar in past, lepelt Brabus hem in. En als ie in de Mercedes-Benz C-klasse past, waarom dan niet in de coupévariant daarvan. Zo gezegd, zo gedaan.

Het kost Brabus geheid het nodige bloed, zweet en tranen, maar het is ze gelukt om hun machtige twaalfcilinder in de C-klasse Coupé te lepelen. Ooit begonnen met een slagvolume van 5.5 liter boorde de tuner de V12 op naar 6.2 liter. Vervolgens werden er twee ferme turbo's op geschroefd. Het eindresultaat is een maar liefst 800 pk sterke machine met een techniekverpulverende trekkracht van 1.420 Nm. Omdat haast geen enkele (bestaande) auto tegen dit laatste is opgewassen heeft Brabus het koppel 'iets' geknepen; tot maximaal 1.100 Nm.

Knaltijden Dat de zwaar opgevoerde Mercedes, die Babus traditiegetrouw een 'bliksemsnelle' naam meegeeft, bijzonder rap uit de startblokken kan komen mag geen verrassing heten. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 3,7 seconden. Hoe snel ook, in verhouding tot de 0-200-tijd van slechts 9,8 seconden maakt dat eerste sprinttraject ineens veel minder indruk. Vanuit rust door de magische grens van 300 km/h knallen dwingt helemaal respect af; een luttele 24 seconden doet de Brabus Bullit Coupé erover. Tot slot de topsnelheid. Die reikt helemaal tot 370 km/h.

Half miljoen Brabus presenteert de Bullit Coupé voor het eerst op de Autosalon van Genève. Bestellen kan zodra is aangetoond over minimaal half miljoen te beschikken. In Duitsland bedraagt de prijs 449.820 euro. In Nederland kun je daar gerust nog enkele tienduizenden bij op tellen vanwege belastingen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer