Nieuws: Brabus S-klasse iBusiness – Brabus toont iBusiness

Speciaal voor de veeleisende gadgetliefhebber heeft Brabus de iBusiness edition van de S-klasse in het leven geroepen. Gezien de gemonteerde apparatuur lijkt het alsof Brabus de ultieme dienstauto van Steve Jobs, de topman van Apple, geprobeerd heeft te creëren.

Laten we beginnen met de behuizing van alle techniek. Geen aluminium 'Apple-look' kleurstelling voor de S-klasse iBusiness, maar aansluitend op de kleding van Steve Jobs een zwarte laklaag die het exterieur een krachtig voorkomen geeft. Een eigenschap die uiteraard mede te danken is aan de sportieve bumpers rondom en de enorme 21 inch grote 'Monoblock' lichtmetalen wielen. Aan de achterzijde van de lange Duitser zien we een hertekende achterbumper met een viertal uitlaten die verbonden zijn met een extra sportief uitlaatsysteem.

Apple on board Uniek aan de S-klasse iBusiness edition is de montage van een complete 'elektronische snoepwinkel'. Laten we beginnen met de twee iPad's die de passagiers achterin de sedan voor hun neus hebben. Beide gadgets zijn overigens aangesloten op draadloze keyboards, die op hun beurt ook samen kunnen werken met het Mercedes COMAND systeem. Verder rust de Duitse tuner de bolide uit met een Mac Mini, een 64GB iPod touch, een 15.2 inch TFT-scherm en draadloos internet via UMTS / HSDPA. Genoeg apparatuur om het hele bedrijf te coördineren vanuit de auto lijkt ons!

Snel kantoor Brabus levert het iBusiness pakket op alle motorvarianten van de S-klasse, maar pakt met dit model natuurlijk uit met de meest krachtigste motorisering. En daarmee doelen we niet op Mercedes´ eigen S 65 AMG met 612 pk, maar de door Brabus opgefokte SV12 R Biturbo - een raket met V12 voorstuwing! Een 6.2 liter V12 krachtcentrale met twee turbo's om exact te zijn. Dankzij een vermogen van 740 pk en een elektronisch begrensd koppel van 1.100 Nm moet het rijdende kantoor in staat zijn een topsnelheid van 340 km/h te halen. Dat is nog eens snel werken!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer