Nieuws: Chevrolet Camaro ZL1 – Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

De pk-wedloop is nog altijd geen verleden tijd. Niet bij ons, en al helemaal niet aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Daar gaan musclecars tegenwoordig met gemak voorbij de 500 pk. En de nieuwe Camaro ZL1 laat zelfs de 600 pk achter zich.

Verantwoordelijk voor die cijfers is een 6.2 liter V8 met supercharger. Die kennen we uit de Corvette Z06, maar hier is hij net iets minder krachtig; 640 pk om exact te zijn. Maar het is wel 60 pk meer dan in de vorige Camaro ZL1. En hij is ook nog eens 91 kg lichter.

De prestaties Met alleen achterwielaandrijving en een handbediende zesbak zijn er beperkingen. Vier seconden voor de sprint (naar 96 km/h) is net iets trager dan we zelf zouden inschatten. Maar hij loopt dan weer wel 296 km/h.

Uiterlijk vertoon De ZL1 rust op specifieke velgen, heeft een aangepast aerodynamisch pakket - met een machtige grille - en ook een opgewaardeerd interieur. Alles wat je zou verwachten dus. Maar achter het stuur heb je wellicht het meeste aan het limited slip differentieel tussen de achterwielen. Zo hou je je banden hopelijk uren heel in plaats van minuten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer