Nieuws: Citroën C3 & DS3 – Belastingvrije diesel voor Citroën C3 en DS3

Citroën voegt een nieuwe motor toe aan het programma van de C3 en DS3. Vooral interessant daaraan is dat deze dieselkrachtbron in aanmerking komt voor vrijstelling van MRB en BPM. Ook na 1 juli 2012.

Momenteel doet Citroën goede zaken met de C3 en DS3 voorzien van de 1.4 e-HDi met 92 pk. Maar na 1 juli 2012, als de regelgeving rond autobelastingen wordt bijgesteld, komen deze modellen niet meer in aanmerking voor vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en BPM. Daarvoor komen ze net een paar CO2-grammetjes tekort. Om het wegvallen van belastingvrije modellen voor te zijn onderneemt Citroën nu alvast actie met het leveren van een 70 pk sterke e-HDi in de C3 en DS3. Die levert weliswaar minder vermogen, maar kent ook een lagere emissiewaarde, namelijk 87 g/km. Dat is minder dan de toekomstige grens van 91 g/km om MRB-vrij rond te kunnen rijden en het verschuldigd zijn van maximaal 14% bijtelling.

Prijzen Citroën koppelt de nieuwe e-HDi eveneens standaard aan de elektronisch gestuurde EGS-versnellingsbak en een Stop&Start-systeem. Prijzen beginnen bij 15.990 euro voor de Citroën C3 in de uitvoering Tendance. De Collection met automatische airconditioning, Connecting-box, een middenarmsteun, 16 inch wielen met speciale aerodynamische Airflow-wieldoppen, chromen exterieur accenten en speciale bekleding is 100 euro duurder. Kies je voor de DS3, dan bedraagt de vanafprijs 16.990 euro. Citroën levert hem dan in de uitvoering Chic met aan boord onder meer ESP, cruise control, een lederen stuurwiel, mistlampen vóór en een radio/CD-/MP3 speler.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer