Nieuws: Citroën C4 Picasso – Nieuwe Citroën C4 Picasso bijna klaar

Over een maand presenteert Citroën een grondig vernieuwde C4 Picasso. Dat is geen groot nieuws, we hebben immers al vele malen gecamoufleerde prototypes voorbij zien komen. Wel groot nieuws is dat het model nu volledig ongecamoufleerd is betrapt. In de straten van het Spaanse Vigo.

Noem het naïef, noem het heel slim, maar feit is dat de Citroën C4 Picasso geen grote verrassing meer vormt als deze tijdens de Autosalon van Genève 2013 officieel zal worden gepresenteerd. En dat is enerzijds jammer, want Citroën had ons namelijk behoorlijk weten te verrassen. Anderzijds kan het geen kwaad om even aan dit ontwerp te wennen. Op zijn zachtst gezegd is het namelijk wel even slikken. De C4 Picasso deelt duidelijk herkenbare vormen met zijn voorganger, maar heeft met de enorm samengeknepen lichtunits, met daaronder juist heel grote exemplaren, een bijzonder voorkomen. Verder naar achteren worden we al een stuk enthousiaster. Van opzij bekeken, maar zeker aan de achterzijde zien we sterke overeenkomsten met de DS-lijn van de Fransen.

Vernieuwd Het design mag dan geen geheim meer zijn, over de techniek weten we nog weinig. Natuurlijk ligt het in de lijn der verwachting dat Citroën haar meest moderne motoren uit de stellingen zal halen. En ook dankzij moderne entertainment en elektronica zal de C4 Picasso een stap vooruit zetten. Maar echt revolutionaire wijzigingen verwachten wij niet. Want ondanks dat geen plaatwerkdeel hetzelfde is, kan de C4 Picasso vooral als een grondig vernieuwd model gezien worden. Over een maandje zullen we het exact weten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer