Nieuws: DS Performance – Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

DS van Citroën is sinds kort een zelfstandig automerk. En wil je erbij horen dan moet je natuurlijk een eigen motorsportdivisie hebben. Voilà, maak kennis met DS Performance

DS Performance als bedrijfsnaam mag dan nieuwer dan nieuw zijn, feitelijk draait het al eventjes mee in de motorsport. Met de DS3 WRC op het hoogste niveau van de rallysport natuurlijk en in het Formule E-kampioenschap levert het technologie aan het Virgin Racing Team, hetzij nog niet zo lang.

Staatmodellen? De drijvende kracht achter DS Performance is Yves Matton, die een schat aan ervaring meeneemt vanuit de WRC en het WTCC. En die steekt meteen van wal door te zeggen dat DS Performance 'meer is dan een simpel laboratorium voor research en development. DS Performance moet echt een uithangbord worden voor technologische expertise in de avant-gardische geest van het DS-merk'. Wat dat precies inhoudt is nogal vaag, maar de aandacht lijkt vooral gericht te zijn op alternatieve (race)aandrijflijnen zoals die in de Formule E. Of een en ander ook vertaald wordt naar straatmodellen zoals de DS3 Racing is onduidelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer