Nieuws: Ferrari – LaFerrari is compleet uitverkocht

Speelde je nog met het idee één dezer dagen een LaFerrari aan te schaffen dan moeten we je teleurstellen. De buitengewone hypercar is namelijk compleet uitverkocht. Ondanks zijn forse prijslabel van meer dan een miljoen blijkt de supercar een ongekend populair object.

Toen de LaFerrari definitief gelanceerd werd en de orderboeken werden geopend staken meteen 1.000 geïnteresseerden hun hand omhoog. Daarvan blijft nu minimaal de helft beteuterd achter want Ferrari laat optekenen dat alle 499 gegunde exemplaren inmiddels een eigenaar hebben. Gezien die beperkte oplage lijkt de investering van meer dan een miljoen ineens zo gek nog niet.

Specs De kopers mogen zich eigenaar noemen van een fabuleus stukje techniek, grotendeels afkomstig uit de Formule 1. Zo bezit de hypercar technische noviteiten als HY-KERS en actieve aerodynamica (bodemplaat, voorsplitter, diffuser en de achterspoiler) om onbeschaafd hard de bochten in en uit te kunnen. De 6.3 liter V12, die coöpereert met twee elektromotoren en er zo 963 pk uit perst, doet eveneens een stevige duit in het zakje. Hij zorgt er voor dat de LaFerrari onder de 3 tellen op 100 km/h zit en dat reeds na 15 seconde de 300 km/h wordt aangetikt. De topsnelheid bedraagt van het huzarenstukje ligt volgens zijn makers op ‘meer dan 350 km/h’.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer