Nieuws: Fiat 500X – Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X

De modellenlijn van de Fiat 500 wordt alsmaar verder uitgebreid. Met de komst van de 500L werd een vierde model toegevoegd en eind 2013 schijnt men geboorte te geven aan de 500X, de opvolger van de Sedici.

De Fiat Sedici is nodig aan vervanging toe. Het model, gebaseerd op de Suzuki SX4, kan de ingezette daling qua verkoopaantallen niet meer goedmaken en heeft zijn werk erop zitten. Gezien het grote succes van crossovers kan Fiat echter niet zonder een dergelijk model en heeft men in de 500L de juiste donor gezien.

Fiat en Jeep Het model, dat vermoedelijk 500X gaat heten, kent een lengte van ongeveer 4.200 millimeter en zou daarmee de langste binnen de 500-familie worden. Een deel van zijn techniek zal overeenkomen met een nog te lanceren kleine SUV van Jeep. Die wordt gepositioneerd onder de Compass en Patriot en zal zowel in de VS alsook in Europa worden verkocht. Daarmee wordt de 500X zowel leverbaar met voor- alsook vierwielaandrijving.

Tweecilinder Volgens de informatie die Automotive News Europe heeft weten te achterhalen zal de 500X leverbaar worden met de 900 cc tweecilinder TwinAir, de 1.4 liter viercilinder en de MultiJet-dieselmotor met een inhoud van 1.3 liter. Dat betekent dat ook de Jeep afgeleide die motoren onder de kap krijgt. Een Jeep met een tweecilinder, dat kan toch bijna niet waar zijn? In het laatste kwartaal van volgend jaar zullen we het weten, dan neemt Fiat de 500X in productie en zal ook de Jeep het licht zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer