Nieuws: Fiat Fullback – Fiat Fullback: Italiaanse pickup met Japans DNA

Het is net alsof de pickup aan een opmars bezig is. Waar we al jarenlang worden overspoeld met nieuwe crossovers lijken diverse merken zich nu op de pickup te storten. Zo ook Fiat, dat zich met de Fullback aan een tweede pickup waagt.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: deze komt ook naar ons land. In tegenstelling tot de voor de Brazliaanse markt ontworpen Toro gaat deze Fullback wel de concurrentie aan met auto's als de Nissan Navara, Volkswagen Amarok, Ford Ranger en straks ook de pickup van Mercedes-Benz. Eén belangrijke concurrent hebben we daarbij nog niet genoemd: de Mitsubishi L200. En ja, die kan ook worden gezien als zijn belangrijkste tegenstrever.

Rebadge Waarom die Mitsubishi hoor ik je denken. Wel, de Fiat Fullback is feitelijk niets meer en niets minder dan een L200 met Fiat-logo's. Een ordinaire rebadge dus. Op zich niet erg, maar Fiat heeft ons met de Toro wel een dusdanig smakelijke pickup voorgeschoteld dat we stiekem nu toch wel een beetje teleurgesteld zijn.

2.4 liter dieselmotor Wanneer de Fullback in de zomer van 2016 bij de Fiat-dealer zal staan bestaat de motorkeuze uit een 150 en 180 pk sterke versie van de 2.4 liter dieselmotor. Daarbij bestaat er bovendien de keuze uit een handbak met zes versnellingen of een 5-traps automaat.

Vier varianten Fiat zal de pickup gaan leveren als Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis. Een uitgebreide keuze dus. Het laadvermogen zal maximaal 1.100 kg bedragen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer