Nieuws: Fiat Toro – Pick-up Toro is een keer wat anders van Fiat

Na al het (terechte) gemopper op de acties van Fiat de laatste tijd is het leuk te vernemen dat de Italianen niet alleen maar bezig zijn met de Amerikaanse markt. Zelfs deze moderne pick-up, Toro genaamd, is dan een verademing.

De top bij de Fiat Groep lijkt de laatste tijd vooral met zijn hoofd in Amerikaanse sferen te zitten. Om de haverklap vermelden de mediakoppen hoe goed het het wel niet doen aan de overkant van de oceaan. Leuk voor de aandeelhouders en branchepartner Chrysler, maar de Europese autokoper of Fiat-fanaat heeft er weinig aan. Nieuwe modellen die een aantrekkelijk alternatief vormen voor auto's van Duitse, Franse en Japanse makelij willen wij zien. Van Fiat, maar bijvoorbeeld ook Alfa. Gelukkig kwam daar onlangs de Guilia, en ook de Tipo is een opsteker. En nu dus de Toro. Hoe Amerikaans van snit die eigenlijk ook is, er prijkt een Fiat-logo op.

1 ton laadvermogen Pick-ups zullen in Europa wel nooit een kassucces worden, ze zijn wel steeds meer gewild. En wat dat betreft is de Fiat Toro erg welkom. De Fiat Toro is een 1-tons pickup. Dat is het maximale gewicht dat hij in z'n laadbak kan verdragen. En om dat gewicht te verzetten is er keuze uit een 1.8 benzine met 138 pk of een 2.0 liter diesel met 170 pk.

Flinke knaap Overigens is het geen onderdeurtje, die Toro. Liefst 4,9 meter in de lengte meet 'ie en moet ook nog plaats bieden aan vijf inzittenden. In alle comfort, want de lijst met uitrusting is lang en omvat onder meer navigatie, een gedeeltelijk in leder uitgevoerd interieur, licht- en regensensoren, een achteruitrijhulp en een afdaalhulp voor hellingen.

Wie weet Dan toch nog slecht nieuws. Voorlopig is de Toro alleen voor Latijns-Amerika bestemd (waar hij begin volgend jaar leverbaar is). Maar zeg nooit nooit op de vraag of hij misschien ooit de oversteek naar Europa waagt. Na al die 500-derivaten, zeggen wij: laat maar komen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer