Nieuws: Filmauto's – Een lijst met de vetste filmauto's

Al jarenlang spelen auto’s een belangrijke rol in verschillende films. Droom jij er sinds je jeugd van om net zo’n stoere Chevy te hebben als the A-Team? Of ga je voor de meer stijlvolle Aston Martin om je eventjes James Bond te wanen?

Of wellicht staat de Herbie-kever al jarenlang bovenaan je wensenlijstje. Wat je favoriete filmauto ook is, vaak zijn deze of vergelijkbare modellen gewoon tweedehands te krijgen via AutoScout24. Hieronder een lijstje met de vetste filmauto’s voor als je van plan bent rond te rijden als een filmster.

Dodge Charger uit Dukes of Hazards

Voor de liefhebber van een klassieker is er de Dodge Charger uit Dukes of Hazards. Het eerste model Charger van Dodge werd gemaakt in 1964 en was gebaseerd op de Dodge Polara.

De roze Chevrolet Impala uit Flodder

Wil je je even Johnnie Flodder wanen, dan moet je zeker gaan voor de Chevrolet Impala. In zowel de films als de verschillende series is deze roze auto de trots van Johnnie. De Impala werd voor het eerst geïntroduceerd op de General Motors Motorama auto show in 1956 en kwam in 1958 op de markt. Het zal nog lastig worden om een roze exemplaar te vinden, maar met verf kom je een heel eind.

De Volkswagen Kever uit Herbie

De schattige Volkswagen Kever uit Herbie is los van zijn bekendheid door de film, het meest bekende model van Volkswagen. Hij werd gebouwd van 1938 tot 2003, dus voor dit exemplaar moet je toch echt op zoek naar een tweedehands. Tot 1967 heeft dit model niet zijn huidige naam gekend, maar vanwege zijn vorm werd hij in de volksmond al snel bekend als Kever. Hier heeft de fabrikant slim gebruik van gemaakt, door deze naam ook te gaan gebruiken.

Aston Martin (James Bond-films)

Dit Engelse automerk is vooral bekend van de James Bond films. James Bond rijdt graag rond in een Aston Martin. In de film kent deze auto net zo’n belangrijke rol als zijn berijder. De auto is net zo stijlvol en koelbloedig als 007 zelf. Voor een racemonster met klasse moet je op zoek naar echte Aston Martin.

Chevy busje uit the A-Team

Het Chevrolet busje van the A-Team is een ontwerp van General Motors. De eerste Chevrolet Van komt uit 1961 en was een Chevrolet Corvair. Dit model was geïnspireerd op de Volkswagen bus. Het model waar The A-Team in rond rijdt is de 6.2 diesel, geproduceerd in 1983.

De Mini van Mr. Bean

De karaktervolle auto is ontworpen door Alec Issigonis. Het ontwerp van de auto was destijds vooruitstrevend met een dwarsgeplaatste motor en voorwielaandrijving. Net zoals Mr. Bean zal het af en toe passen en meten worden om alles in deze auto te krijgen, maar dan rijd je wel in een iconische auto.

Ford Mustang GT500 Eleanor (Gone in 60 Seconds)

Van alle Ford modellen is de Ford Mustang toch wel de meest opvallende. De ontwerper van dit model was fan van het gevechtsvliegtuig de P-51 Mustang. Het eerste exemplaar werd in 1964 geproduceerd. Het sportieve uiterlijk van de auto maakt dat dit model tot op heden zeer populair is.

Nissan Skyline uit Fast and Furious

Wil je net als Paul Walker in Fast and Furious rondscheuren in een auto, ga dan voor de Nissan Skyline. Er zijn verschillende varianten uitgebracht van dit model. De in de jaren ‘60 geïntroduceerde GT-R was voor zijn tijd geavanceerd te noemen. De Nissan Skyline heeft verschillende records op zijn naam staan als het om snelheid gaat.

Audi R8 van Iron Man

Deze snelle sportwagen van het Duitse merk Audi is de auto waar de superheld Iron Man graag in rondscheurt. De R8 heeft standaard vierwielaandrijving en is ideaal voor de meer pittige ritjes. Om helemaal in stijl op pad te gaan is de Audi R8 optioneel voorzien van het Bang & Olufsen Sound System.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer