Nieuws: Focal by Peugeot – Peugeot slaat handen ineen met Focal

Peugeot heeft het eveneens Franse Focal gestrikt als audiopartner. Het is voor het eerst dat de hifi-fabrikant een (exclusief) partnerschap aangaat met een autoproducent.

Voor veel mensen is Focal een onbekende naam, maar audiofielen die al wat langer in het wereldje van serieuze muziekreproductie vertoeven is het allesbehalve een onbekende speler. In menig woonkamer daarvan staat een speakeropstelling van dit door-en-door Franse hifimerk uit Saint-Étienne te spelen. Focal kan dan ook gerust in één adem genoemd worden met het bekendere Bowers & Wilkins, KEF, Sonus Faber en Dynaudio. Gedegen hifi dus volgens de kenners.

Peugeot 3008 Omdat 's werelds duurste carfi-set nu eenmaal geen zoden aan de dijk zet, is Focal een samenwerking aangegaan met Peugeot. De eerste auto's die verkrijgbaar zijn met de 'Franse' smaak qua muziekreproductie zijn de nieuwe 3008 en 5008. Het audiosysteem in deze Peugeots bestaat in totaal uit 8 speakers, waarvan één subwoofer. De aansturing komt van een versterker met maximum 500 Watt. Hoe het klinkt? Heel behoorlijk, aldus onze oren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer