Nieuws: Ford C-Max en Grand C-Max – Gefacelifte Ford C-Max en Grand C-Max onthuld

Eerder deze week kwam Ford met een onder een doek verstopte C-Max om te teasen met het nieuwe design. Gisteren hadden we een foto bemachtigd waarop het nieuwe ontwerp al was te zien. Vandaag kunnen we je alles vertellen over de gefacelifte vijfzits C-Max en zevenzits Grand C-Max.

Zoals eerder te zien was op de foto’s heeft Ford zijn MPV het nieuwe familiegezicht aangemeten. Vooraan zitten nu slankere koplampen en hoekerige mistlampen in het front verwerkt. De Bi-Xenon HID-koplampen zijn leverbaar met LED-dagrijverlichting en Adaptive Front Lightning System. Hierbij wordt de hoek van de lichtbundel aangepast aan de weersomstandigheden en in bochten naar de zijkant geprojecteerd voor beter zicht. Achteraan heeft Ford de achterlichten een make-over gegeven om de nieuwe look compleet te maken. De nieuwe C-Max en Grand C-Max zijn verkrijgbaar in de nieuwe kleuren Red Rush en in de bruine tint Caribou.

Minder is meer Waar aan de buitenzijde de (Grand) C-Max een nieuw jasje heeft gekregen, is dit ook gebeurd in het interieur. Van binnen heeft Ford de C-Max opnieuw ingericht op basis van klantsuggesties. Dit deden zij eerder bij de Focus, waardoor het dashboard een stuk rustiger en overzichtelijker is geworden. Bij de MPV is dit hetzelfde geval. De indeling heeft minder knoppen en de schakelaars zijn eenvoudiger ingedeeld. Als voorbeeld, alle knoppen van de radio zijn weggehaald en in het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2 verwerkt. Het systeem heeft een acht inch touchscreen waardoor je eenvoudiger toegang hebt tot onder meer audio, navigatie, klimaatbeheersing en de functies van een verbonden mobiele telefoon. Door spraakbesturing kunnen bestuurders eenvoudige “one-shot”-navigatiebestemmingen opgeven en het systeem vragen een favoriete artiest zijn muziek af te spelen. Met een druk op de op het stuur gelegen spraakbesturingknop en bijvoorbeeld de zin: “Ik heb honger.”, wordt er een lijst met restaurants in de buurt weergegeven. Hierdoor hoef je minder lang je ogen van de weg te halen wat resulteert in een veiligere handeling.

Zuinige aandrijvingen Om ervoor te zorgen dat de nieuwe generatie niet binnenkort wordt achterhaald heeft het Amerikaanse merk alle motoren aangepakt waardoor deze minder brandstof verbruiken en een lagere CO2-uitstoot hebben. Dit is onder meer bereikt door alle motoren te voorzien van standaard Auto-Start-Stop-technologie. De 100 en 125 pk uitvoering van de éénliter EcoBoost-benzinemotor blijven beschikbaar naast de drie nieuwe motoren. Als extra benzine komt de 1.5 liter EcoBoost-motor van Ford met een vermogen van 150 of 182 pk. Het model is tevens verkrijgbaar met de nieuwe 1.5 liter TDCi-dieselmotor met een vermogen van 95 of 120 pk en een nieuwe ECOnetic-versie met 105 pk.

Vele hulpsystemen Ford heeft de afgelopen jaren laten zien het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te willen maken. Met Active Park Assist bijvoorbeeld, dat volledig automatisch kan inparkeren. Verder is er Cross Traffic Alert dat waarschuwt voor naderende auto’s als je achteruit van een parkeerplaats afrijdt. Park-Out Assist neemt het stuur over om uit een parallelle parkeerplaats te rijden. Net als bij het Active Park Assist bedient de bestuurder enkel het gas en de rem. Sturen doet de C-Max dan zelf. De nieuwe C-Max is eveneens weer uitgerust met Active City Stop, maar deze heeft ditmaal een groter snelheidsbereik. Het systeem, wat remt als deze een gevaarlijke situatie herkent, werkt nu tussen de 30 en 50 km/h. Bij rijdende objecten werkt het Active Braking-systeem op een vergelijkbare manier maar deze werkt met snelheden van acht tot 180 km/h. Een voor de ouders handig ingebouwd veiligheidssnufje is Ford's MyKey-technologie. Eigenaren hebben de mogelijkheid om een sleutel in te stellen waarmee zij de topsnelheid en het maximumvolume van het audiosysteem kunnen bepalen. Deze kan worden beperkt of zelfs geheel worden uitgeschakeld wanneer de bestuurder en passagiers hun gordel niet om hebben. Geeft toch een veilig gevoel hè. Tot slot introduceert Ford - na het op de Kuga te hebben laten debuteren - een handsfree achterklep. Deze kan worden geopend met een enkele voetbeweging onder de achterbumper. Handig als je met je handen vol staat. De vernieuwde Ford C-Max en Grand C-Max zijn vanaf begin 2015 verkrijgbaar bij de dealers. Ze beleven hun werelddebuut op de Autosalon van Parijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer