Nieuws: Ford EcoSport – Ford EcoSport in productie

In januari presenteerde Ford in Delhi een conceptmodel in de vorm van de EcoSport. Op een nieuw setje koplampen en een likje verf na staat de productieversie in Beijing. De compacte crossover is bedoeld voor de Aziatische en Zuid-Amerikaanse markt, maar komt ook naar Europa.

In het drukke Ford-jaar is de EcoSport in minder dan vier maanden van concept naar productiemodel geëvolueerd. Werden we in januari in Delhi nog getrakteerd op het conceptmodel, inmiddels is Ford klaar om de kleine crossover op de markt te brengen. Dat zal in eerste instantie gaan gebeuren in Azië en Zuid-Amerika waar de EcoSport de opvolger van een bestaand model is. Ford gaat de EcoSport echter bouwen in China, India, Thailand en Brazilië om meer dan 100 verschillende Ford-markten te bedienen. Binnen afzienbare tijd zal de EcoSport dan ook naar Europa komen.

Concept Het conceptmodel van begin dit jaar maakte al duidelijk dat Ford in een vergevorderd stadium was met de EcoSport. De stap naar productie bleek echter nog kleiner dan we gedacht hadden. De enorme gapende grille bleef en alleen de koplampunits werden vervangen door conventionele exemplaren.

Ecoboost Naast een aantal reguliere motoren wordt in de EcoSport het 1.0 liter driecilinder Ecoboost-exemplaar geplaatst dat in Nederland onlangs in de Focus werd gelepeld. In de EcoSport zal dit blok 120 pk voortbrengen en dat moet meer dan genoeg zijn voor wat feitelijk een verhoogde Fiesta is. Hoewel de verbruiksdetails nog ontbreken moet de EcoSport hiermee één van de zuinigste in zijn klasse worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer