Nieuws: Ford Fiesta – Dit is de vernieuwde Ford Fiesta

Tijdens een groot mediaspektakel zal morgen in Amsterdam het doek getrokken worden van de vernieuwde Ford Fiesta. Wij hebben alvast de eerste foto’s en informatie van dit bewezen succesnummer.

De Ford Fiesta is alweer 36 jaar in ons midden en maakt zich op voor een nieuw hoofdstuk in zijn succesvolle carrière. Morgen zal namelijk een gefacelift model onthuld worden in Amsterdam. Tijdens het 'Go Further'-evenement in de Ziggo Dome zal een Fiesta op het podium verschijnen die zuiniger is dan ooit tevoren. Los van de nieuwe looks is de grootste innovatie namelijk onder de motorkap te vinden dankzij de EcoBoost-motor die we al kennen uit de Ford Focus. De 1.0 liter driecilinder zal waarschijnlijk in meerdere vermogensconfiguraties leverbaar worden en zorgen voor het laagste brandstofverbruik in zijn klasse, aldus Ford.

Looks Wat het meest opvalt aan de vernieuwde Fiesta is zonder twijfel de nieuwe grille. De grote trapezoïde-vormige luchthapper kenden we al van de Amerikaanse Ford Fusion en zal binnenkort ook gaan debuteren op de nieuwe Mondeo. Aan de achterzijde zijn de veranderingen minder rigoureus, op een aangepaste lichtunit na lijkt hier alles bij het oude te blijven. Hoewel detailfoto's vooralsnog ontbreken lijkt het interieur volledig ongewijzigd overgenomen uit het huidige model.

Technologie Met de komst van de vernieuwde Fiesta introduceert Ford een aantal van zijn technologieën die we al kenden van de Amerikaanse markt. Ford SYNC is een connectiviteitssysteem en biedt de mogelijkheid om spraakgestuurd te telefoneren en muziek af te spelen, ook vanaf apparaten die via Bluetooth zijn aangesloten. Met Active City Stop worden bestuurders geholpen om aanrijdingen in de stad zo goed mogelijk te voorkomen door voortijdig op te rem te trappen bij lage snelheden. Ten slotte introduceert Ford ook MyKey, een systeem voor ouders om hun auto te 'begrenzen' indien hun kinderen rijden. Zo kan een maximumsnelheid worden ingesteld maar kan er ook een volumelimiet op de stereo worden ingesteld. Bovendien kunnen hulpmiddelen voor de bestuurder, veiligheidssystemen en krachtigere waarschuwingssignalen dan niet worden uitgeschakeld.

Zoals gezegd schittert de vernieuwde Fiesta morgen in Amsterdam op een gesloten evenement. Zijn publieksdebuut vindt plaats tijdens de Autosalon van Parijs eind september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer