Nieuws: Ford Fiesta ST – Ford hangt prijskaartje aan Fiesta ST

De prijzen en specificaties van de Ford Fiesta ST zijn bekendgemaakt. Deze snelste Fiesta ooit ontwikkelt met zijn 182 pk ongeveer net zoveel als zijn concurrenten. En datzelfde geldt voor zijn prijskaartje dat al evenzo concurrerend is.

Voor wie allang zijn keuze heeft gemaakt is er nog maar één ding belangrijk: het prijskaartje. Nou, dat bedraagt € 25.495,-. En dat is een zeer concurrerende prijs. Ford levert de Fiesta ST daarvoor in ST-1 uitvoering. Daarbij krijg je de beschikking over de specifieke ST-kenmerken zoals de sportieve bumpers, het spoilerwerk en de lichtmetalen wielen, maar zien we ook met stof beklede Recaro sportstoelen, zwarte hemelbekleding en speciale sfeerverlichting in het interieur. De ST-1 beschikt verder over airco, Ford SYNC, een audiosysteem met CD-speler en 6 speakers, USB-aansluiting en elektrisch bedienbare ramen en spiegels. Wie wat meer luxe wenst kan voor € 1.300,- extra voor de ST-2 gaan. Die beschikt over gedeeltelijke lederen bekleding, climate control, een Sony audiosysteem en elektrisch verwarmbare voorstoelen.

Specificaties Ford Fiesta ST Tegelijkertijd met het bekendmaken van de prijzen laat Ford ook de definitieve specificaties weten. De Ford Fiesta ST sprint in 6,9 seconden naar 100 km/h en weet een topsnelheid van 220 km/h te noteren. Zijn 1.6 liter EcoBoost-motor weet maximaal 182 pk op te wekken en neemt genoegen met een verbruik van 5,9 l/100 km. Met 138 g/km komt de sportieveling uiteraard niet in aanmerking voor belastingvoordelen.

Snelste Fiesta ooit Volgens Ford is de Fiesta ST, die ontwikkeld is door Ford Team RS, de snelste in serie geproduceerde Fiesta ooit. Vanaf april staat de Fiesta ST bij de dealers voor een vanafprijs van - zoals gezegd - € 25.495,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer