Nieuws: Ford Focus Electric – Ford onthult elektrische Focus

Eind 2011 staat bij Ford de elektrisch aangedreven Focus in de showrooms. Ondanks dat Ford nog maar weinig concrete details vrijgeeft belooft de fabrikant wel dat de auto zuiniger is dan een Chevrolet Volt en de helft zo snel is opgeladen als een Nissan Leaf.

Binnen nu en 2013 zal Ford maar liefst vijf elektrisch aangedreven auto´s op de markt brengen. De eerste kennen we al, dat is de Transit Connect EV. De zojuist onthulde Focus is weliswaar de tweede elektrische Ford, het is de eerste elektrische personenauto van de Amerikaanse fabrikant.

Zelfde looks Aan de buitenzijde zien we amper verschillen ten opzichte van een Focus met een conventionele krachtbron. De voorbumper en grille zijn weliswaar iets anders vormgegeven, maar in grote lijnen is het een Focus als elke andere. Dus geen vreemde vormgeving zoals bijvoorbeeld een Nissan Leaf. Volgens Ford zijn ook het stuurgedrag en de handelbaarheid nauwelijks verschillend ten opzichte van een Focus met benzine- of dieselmotor.

Beperkte informatie Qua techniek laat Ford nog amper iets los. Een lithium-ionaccusysteem zorgt voor de aandrijving van de elektromotor waarmee een topsnelheid van 136 km/h behaald kan worden. Over de actieradius doet Ford nog geen uitspraken. Wel laat Ford weten dat er drie tot vier uur nodig is om de accu´s volledig op te laden en dat is relatief kort. Diverse elektronische hulpsystemen doen er alles aan om de bestuurder zo efficiënt mogelijk te laten rijden. Zo wordt aan het einde van elke rit een scherm weergegeven met de afgelegde afstand, het aantal kilometers dat is gewonnen door regenererend remmen, het energieverbruik en de brandstof die is bespaard door elektrisch te rijden.

Wayne Aan het einde van het jaar zal Ford de Focus Electric op de markt brengen. De auto wordt geproduceerd in Ford´s fabriek in Wayne (Michigan). Hopelijk zal Ford binnenkort meer details bekend maken want op dit moment is het nog niet meer of minder dan een aankondiging van een op stapel staand model.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer