Nieuws: Ford Focus RS – Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

De nieuwe Focus RS kwam, zag en overwon. Dat wil echter niet zeggen dat Ford op de lauweren gaat rusten nu de Focus RS dé hot hatchback van het moment is. Er is altijd ruimte voor verbetering. Met het nu aangeboden Option Pack bijvoorbeeld.

Ford (Performance) lanceert het Focus RS Option Pack. Door dit optionele sportpakket is de toch al messcherpe Focus RS nog preciezer te plaatsen en biedt deze extra tractie tijdens het betere bochtenwerk. De heilige graal daartoe is een gelimiteerd slip-differentieel tussen de voorwielen dat de meeste aandrijfkracht naar het (voor)wiel stuurt met de meeste grip. Hierdoor wordt de RS als het ware door de bocht geduwd.

Matzwarte opsmuk Andere zaken die zijn inbegrepen bij het Focus RS Option Pack zijn tal van matzwarte visuele details, zoals het dak, de spiegelkappen en dakspoiler. Bestel je de RS in het kekke Nitrous Blue plus het Option Pack, dan krijg je ook sportstoelen met dito blauwe biezen. Of dit sfeervolle extraatje ook voor andere exterieurkleuren geldt is niet duidelijk. Evenals de prijs van het pakket en wanneer het leverbaar wordt.

Gelimiteerde uitvoering Enigszins opmerkelijk is dat Ford het Option Pack aankondigt slechts daags na het introduceren van de Limited-Edition Focus RS, een zoals de naam al zegt gelimiteerde uitvoering. Niet meer dan 1.500 stuks zullen hiervan worden gebouwd. Klinkt als een behoorlijk exclusieve Focus RS, nietwaar? Toch is het voornaamste verschil met de reguliere RS slechts het bovengenoemde 'diff' op de vooras. Al moet eveneens gezegd dat de Limited-Edition Focus RS voorbehouden blijft aan Amerika en Canada. Het Option Pack daarentegen zal wel in Nederland beschikbaar zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer