Nieuws: Ford Mustang Convertible – Ford Mustang Convertible kopen? Ga in België wonen!

Daags na het bekendmaken van de prijzen voor de nieuwe Mustang Fastback doet Ford nu hetzelfde van de Convertible-variant.

Waarom ze zo kort na elkaar apart gecommuniceerd worden is ons een raadsel, maar plaatsvervangende schaamte – buiten de schuld van Ford om – heeft er misschien een beetje mee te maken. Voor het eerst in de geschiedenis is de Ford Mustang via het officiële Europese dealerkanaal verkrijgbaar. Een heugelijk feit dat aan de orde is vanaf komende zomer. Maar tegelijkertijd is de kans aanzienlijk dat de fameuze ponycar, zelfs in z'n nieuwe gedaante, een zeldzaamheid op de Nederlandse wegen blijft. De auto is namelijk aan de prijzige kant. De Convertible nog meer dan de Fastback. Al helemaal als V8-model en met automaat. Met de betwistbare dankbetuiging aan de CO2-taks die in ons land geldt.

Buitensporige meerprijs De prijzen van de nieuwe Mustang Fastback vind je hier. Wie liever opteert voor de Convertible raakt minstens € 59.695,- armer. De aandrijflijn bestaat dan uit een 314 pk sterke 2.3 liter viercilinderturbo, gekoppeld aan een handbak. Dat is een pittige prijs maar nog te doen. Hierna gaat de prijslijn bijna verticaal omhoog. Zo is een automaat op je nieuwe Mustang misschien wel de duurste ooit. De meerprijs bedraagt – hou je vast – liefst € 12.000,-. Nagenoeg allemaal opcenten. Bij de Mustang Convertible 5.0 V8 is de meerprijs voor de automatische versnellingsbak een stuk milder met € 2.000,-. Maar er viel dan ook niet veel meer te verliezen bij dit topmodel. De vanafprijs (dus met handbak) is immers al buitensporig hoog, namelijk € 116.195,-. Opnieuw vanwege de CO2-taks. Ter vergelijk: in België betalen ze slechts 46 mille voor exact dezelfde auto.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer