Nieuws: Ford Ranger Dakar – Ford met Ranger naar Dakar

Ford gaat in januari 2014 aan de start verschijnen van de legendarische Dakar-rally. Met een Ranger aangedreven door een Mustang-V8 wil Ford een gooi doen naar de winst.

Met meer dan 1 miljard mensen achter de beeldbuis en 4,6 miljoen live-toeschouwers was de Dakar Rally van 2013 een van de best bekeken sportevenementen van afgelopen jaar. Niet verwonderlijk dus dat Ford haar blauwwitte beeldmerk ook graag onder de ogen van al die miljoenen kijkers wil schuiven; dat is goed voor de exposure. Maar deelnemen aan Dakar is in eerste instantie toch vooral de ultieme test voor mens en machine. Bij Team Ford Racing zijn dat Lucio Alvarez en Ronnie Graue, Chris Visser en Japie Badenhorst en twee speciaal geprepareerde Ford Rangers.

500 liter Om het onder meer Volkswagen, Land Rover en vooral MINI moeilijk te maken beschikt de Ford 'Dakar' Ranger over een 354 pk sterke V8 uit de Mustang. Op zo hoog mogelijke snelheid ploegend door de mulle duinen en de ruige vlaktes van Argentinië, Bolivia en Chili, waar de Dakar Rally doorheen loopt, kun je je voorstellen dat de achtcilinder zich niet van z'n zuinigste kant zal laten zien. Echter, tankstations om de paar kilometer hoef je niet te verwachten in de Zuid-Amerikaanse woestenij, dus Ford heeft hun race-Ranger er zelf maar eentje op de rug gemonteerd. Maar liefst 500 liter groot is 'ie en moet, wanneer tjokvol getankt met benzine, volstaan voor een actieradius van 500 à 600 kilometer, afhankelijk van de frequentie aan langzamere stukken. Op racesnelheid bedraagt het gemiddelde verbruik praktisch 1 op 1.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer