Nieuws: Ford SEMA – Veel Ford-modellen aanwezig op de SEMA show

De SEMA show is gisteren van start gegaan in Las Vegas. Het is the place to be voor de liefhebber van uit de kluiten gewassen spoilerpakketten, dikke velgen en veel pk’s. Natuurlijk is Ford ook weer nadrukkelijk aanwezig met diverse modellen.

Ford blijkt een ware inspiratiebron voor aftermarket-specialisten te zijn. Van werkelijk ieder model is wel een interpretatie van een tuningsfirma te vinden. En dat het niet bij één interpretatie per model blijft blijkt wel uit het feit dat er bijvoorbeeld alleen al tien verschillende lezingen op de Ford Transit te zien zijn. Maar ook de Fiesta en Focus blijken populaire tuningsobjecten. In totaal neemt Ford maar liefst 57 modellen mee naar Los Angeles

Fiesta De Fiesta ST is vanzichzelf al lekker sportief, dus het is geen verassing dat het model enorm geliefd is binnen de tuningwereld. Een van de meest in het oog springende Fiesta's op de show is de ST aangepakt door COBB Tuning en Tanner Foust Racing. Tanner Foust, bij het grote publiek vooral bekend als medepresentator van Top Gear USA, doet zelf met een 550 pk sterke Fiesta zijn ronden tijdens diverse rallycrossevenementen. Zo veel vermogen heeft deze Fiesta ST niet, maar de 300 pk onder de carbon motorkap door aanpassingen aan de turbo, uitlaat en luchtinlaat zijn eveneens niet misselijk. Het exterieur is in een aparte matzwarte kleurstelling met rode details geverfd. Ook MRT Tuning kon zijn handen niet van het model afhouden en creëerde een Fiesta gebaseerd op het spel Forza Motorsport 5. Steeda-remmen, een aangepaste ophanging en een COBB luchtinlaat moeten zijn prestaties verbeteren. Opvallen doet 'ie in ieder geval met zijn gifgroene uiterlijk, knaloranje velgen en dikke bodykit.

Focus Ook de good oldFocus ST is met vier exemplaren weer goed vertegenwoordigd. De meest opvallende is misschien wel de Gulf-Focus, gebouwd door het Universal Technical Institute. Zijn plaatwerk is flink uitgeklopt, de kleuren spreken tot de verbeelding en onder de kap werd ruimte gemaakt voor niets minder dan een Vortech-supercharger. Ook zien we een politie-Focus die schuil gaat onder de fantasierijke naam ST DRAGG (Drag Racing Against Gangs and Graffiti) en een wat ingetogen wit exemplaar, aangepast door PM Lifestyle. Hoewel die er misschien het meest beschaafd uitziet, zijn de motor, ophanging en remmerij door Ford Racing en COBB Tuning volledig onder handen genomen zodat aansprekende prestaties gegarandeerd zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer