Nieuws: Hamann G-klasse Typhoon – Onderdeurtje

Hamann heeft gepoogd een tegenstrever voor de Brabus G-klasse neer te zetten. Tevergeefs, want deze Typhoon is geen partij voor het geweld dat G V12 S Biturbo heet. De Hamann komt zelfs niet in de buurt.

Zonder pardon walst de Brabus G V12 S Biturbo met z'n 700 pk en 1.320 Nm over de 600 pk en 792 Nm van deze Hamann Typhoon heen. Dat wil echter niet zeggen dat Hamann's laatste creatie zich hoeft te schamen. Voor een auto van dit formaat en een bijhorende acceleratie van 0-100 km/h in 5,1 seconden hebben wij nog altijd veel respect. Zijn top is vastgesteld op maar liefst 261 km/h.

Optische verbeteringen Zowel de Brabus als de Hamann zijn gebaseerd op de Mercedes-Benz G55 maar hebben qua uiterlijk vertoon duidelijk een andere insteek. Waar de eerste vooral sinister overkomt, is de laatste juist chique te noemen. Overwegend wit wordt afgewisseld met zwarte accenten en details en gigantische 24 inch wielen. In het interieur wordt de stemming bepaald door contrasterend alcantara en leder in de kleuren rood en zwart.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer