Nieuws: Honda Civic Aero Pack – Civic Aero Pack loopt vooruit op Type R

Volgend jaar staat de nieuwe, snelle en 300 pk sterke Civic Type R op de agenda. Zover is het nog niet, maar kan je niet langer wachten en wil je binnenkort al een (visueel) sportieve Civic rijden? Voilà, dit is Civic Aero Pack.

Het Aero Pack voor de Honda Civic is te vergelijken met de S line-uitvoering op een Audi A3 en het AMG Package voor de Mercedes A-klasse: van buiten doen deze uitvoeringen vermoeden dat ze in een oogwenk naar 200 km/h knallen, maar bij negen van de tien auto's met een dezer sportpakketten reikt de snelheidsmeter niet eens tot die waarde. Figuurlijk gesproken dan.

Buskruit De Civic is een opvallende auto en daar hoort een dito sportpakket bij. Het Aero Pack bestaat dan ook vrijwel louter uit aandachttrekkende accessoires, wat uiteraard nu juist de bedoeling is. De aerodynamische voorspoiler met z'n grote luchtinlaten wekt de indruk dat erachter een volumineus motorblok schuilgaat (die grote hoeveelheden aanzuiglucht nodig heeft), maar in feite is dat maximaal een 2.2 liter viercilinder. Ook de Argon-wielen zijn met diens gedraaide spaken zeer markant. Ze zijn afgewerkt met een matte finish wat Honda "GunPowder Black" noemt en verkrijgbaar in 17 en 18 inch. Tot het Aero Pack behoort ook een optische diffuser die net als de voorspoiler een afwerking in carbon-look heeft.

De levering van de Honda Civic Aero Pack komt binnenkort op gang. Op de (meer)prijs is het nog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer