Nieuws: Honda HR-V – Honda herintroduceert de HR-V als compacte crossover

De naam HR-V herleeft. Ditmaal niet als een excentrieke driedeurs, maar als een veel beter te behappen compacte crossover. Honda opent daarmee de aanval op de immens populaire 2008 en Captur om meer voet aan wal te krijgen in Europa.

‘Hé, ken ik die auto niet al ergens van?’, horen we je zeggen. Dat klopt, in november vorig jaar presenteerde Honda het model immers al. Toen echter nog onder zijn mondiale naam Vezel. In Europa gaat het model als HR-V door het leven en is ook de styling specifiek voor ons continent nog wat bijgeschaafd. Je moet er wel heel goed voor kijken, maar het meest in het oog springt de net even iets anders getekende grille.

Als men de waarheid spreekt... De HR-V zal tijdens de Autosalon van Parijs met de toevoeging ‘prototype’ zijn debuut beleven. Daarmee laat Honda doorschemeren dat de auto nog niet helemaal productierijp is. Ze willen er voor nu dan ook nog amper wat over kwijt. Als Honda de waarheid spreekt in haar beknopte persbericht dan moeten we in ieder geval rekening houden met een zeer ruim interieur; en dat geloven we gezien onze ervaringen met de Civic Tourer wel.

Uiterst competitief segment Honda heeft beloofd tijdens de Autosalon van Parijs meer details vrij te willen geven over de HR-V. We horen dan ook wanneer de auto precies op de markt komt en wat hem uniek maakt in de strijd om de consument in dit uiterst competitieve segment.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer