Nieuws: Honda MC-β – Honda MC-β is rechtstreekse aanval op Renault Twizy

In november 2011 werd de zeer opvallende Micro Commuter voorgesteld en hoe ver weg hij toen nog leek, nu is de Honda MC-β een feit. Hij is nog even klein en zijn aandrijving is elektrisch. En binnenkort wordt ‘ie al getest.

Nog meer dan een jaar geleden moeten we bij het zien van de Honda MC- meteen denken aan de Renault Twizy denken. Geheel onbegrijpelijk is dat niet, want die elektrische 2-zits stadshopper uit Frankrijk is Honda's grootste prooi. En dat kan ook haast niet anders, want als er al meer soortgelijke autootjes te bedenken zijn, dan spelen ze geen rol van betekenis. De Twizy heeft op de micromarkt zo goed als een monopolypositie en zijn betaalbaarheid zal daar zeker mee te maken hebben.

Krappe draaicirkel Of de MC-β op prijsstelling meekan met de Renault Twizy zal nog moet blijken, maar voor de rest staat hij er behoorlijk goed voor. De kleine Honda is met een lengte van zo'n 2,5 meter en de helft daarvan aan breedte lekker compact en daarmee ideaal voor smalle, drukke straatjes en krappe parkeerplekken. Bovendien is de draaicirkel een stuk kleiner dan dat van de Renault: 3,3 versus 6,8 meter. Net als bij de Twizy kunnen er twee personen in de MC-β plaatsnemen, die dan achter elkaar moeten zitten. De aandrijving van de MC-β bestaat uit een 11 kW sterke elektromotor. Hij haalt hiermee een topsnelheid van 70 km/h, terwijl de actieradius maximaal 80 kilometer bedraagt bij een voorzichtig rijstijl.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer