Nieuws: Honda – Honda Civic Type-R, NSX en Jazz SUV

De Honda Civic Type-R komt terug! Aldus de meest spannende aankondiging van Takanobu Ito, CEO van Honda Motor die hij tijdens zijn speech met ons deelde. Maar dat was niet het enige nieuws.

Met veel trots ontvouwde de Honda-topman zijn toekomst plannen. Hierbij steekt de Japanner zijn ambities niet onder stoelen of banken. Takanobu Ito deelde namelijk mee dat de nieuwe Civic Type-R het snelste voorwielaangedreven voertuig op de Nürburgring zal worden. Om dit te bereiken zal men de ervaringen die de deelname aan het WTCC opleveren verwerken in het productiemodel. Dat zal hard nodig zijn, want het huidige record staat op naam van de Renault Megane RS Trophy met een scherpe tijd van 8 minuten en 8 seconden. Gelukkig heeft het ontwikkelingsteam nog even de tijd, de introductie van de snelle Civic staat gepland voor 2015.

Compacte Jazz-SUV Naast de sportieve Civic Type-R kondigde Honda-topman Ito eveneens de komst van een nieuw, compact SUV model aan. Het model wordt gebaseerd op de nieuwe generatie Jazz die volgend jaar zijn introductie maakt op zijn thuismarkt. De stoere SUV zal vervolgens binnen twee jaar wereldwijd in de showrooms binnen gereden worden. We praten dan eveneens over 2015.

Vierwielaandrijving voor NSX In de speech wijdde Takanobu Ito eveneens nog een aantal woorden aan de gloednieuwe NSX. Dit nieuwe topmodel is momenteel volop in ontwikkeling en krijgt een gloednieuw driemotorig hybridesysteem dat samen gaat werken met het SH-AWD-systeem. Dit staat voor Super Handling All Wheel Drive en dat betekent dat de nieuwe NSX niet meer beschikt over de traditionele achterwielaandrijving, maar over vierwielaandrijving. Slecht nieuws voor de purist, maar het komt de prestaties vermoedelijk wel ten goede.

Mini S2000 voor Japan Wellicht oninteressant voor de Europese markt, maar Honda kondigde voor haar thuismarkt een nieuwe dakloze sportwagen aan in het voor Japan zo bekende minisegment. De sportieve cabriolet zal in 2014 gelanceerd worden en is één van de zes nieuwe Honda-modellen in dit segment.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer