Nieuws: Hyundai i30 Wagon – Hyundai i30 Wagon laat zich zien

Hyundai heeft het tempo er lekker in zitten. Nog geen half jaar na de nieuwe i30 hatchback presenteren de Koreanen de i30 Wagon. Hyundai claimt hiermee een van de ruimste stationwagon in zijn klasse te hebben.

De nieuwe Hyundai i30 Wagon, voorheen Crosswagon, meet in lengte van 4,49 meter en dat is 185 millimeter langer dan de hatchback en 10 mm langer dan zijn voorganger. De reguliere bagageruimte is er met 113 liter op vooruitgegaan en heeft een inhoud van 528 liter. Daarmee claimt het Koreaanse merk één van de ruimste stations in het C-segment te hebben. Door de achterbank neer te klappen ontstaat er maar liefst 1.642 liter aan stouwvolume terwijl de i30 CW niet verder kwam dan 1.395 liter.

Motoren De motorenlijn van de i30 Wagon is niet verwonderlijk gelijk aan dat van de vijfdeurs hatchback. Zowel bij het benzine- als het dieselgamma is het instappen in een 1.6 liter viercilinder met respectievelijk 135 en 128 pk. Beide motoren bevatten directe inspuiting en worden gekoppeld aan een handmatige 6-bak. Hoewel emissiewaarden niet vermeld worden kondigt Hyundai alvast aan dat de (voorlopige) instappers in aanmerking komen voor 20% bijtelling.

Augustus De nieuwe i30 Wagon beleeft zijn werelddebuut op de 82ste Autosalon van Genève die over twee weken aanvangt voor publiek en waar ook zijn evenknie van Kia zal schitteren. De marktintroductie vindt plaats in augustus voor nog onbekende prijzen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer