Nieuws: Infiniti Mercedes-motoren – Infiniti aan de Mercedes-beademing

Infiniti met (zuinigere) motoren van Mercedes-Benz. Er is al meerdere malen over gesproken, maar als we de laatste berichtgevingen moeten geloven wordt de samenwerking binnenkort dan eindelijk concreet.

Naar verluidt gaat Infiniti op de Autosalon van Genève een M tonen waarin een viercilinder van Mercedes-Benz hangt. Welke vierpitter precies gaat aftrappen is onbekend, maar in ieder geval kan Infiniti gebruikmaken van twee ter beschikking gestelde motoren: de 170 pk sterke 2.1 liter diesel uit bijvoorbeeld de E 220 CDI en de 1.8 liter benzineturbomotor (204 pk) die onder meer in de E 250 CGI ligt.

Bereikbaarder Met deze efficiëntere viercilinders maakt Infiniti een behoorlijke sprong voorwaarts om meer in trek te geraken onder Europese automobilisten. Momenteel kunnen alle Infiniti's namelijk louter met dikke V6- en V8-motoren geleverd worden. Die kunnen in enkele gevallen weliswaar best zuinig zijn (diesels en M35h) maar worden alsnog voorbij gelopen door hun pittige vanafprijzen. Met viercilinders worden Infiniti's tegelijk zuiniger en voordeliger in aanschaf.

Meer Mercedes De gunstige ontwikkeling voor Infiniti is te danken nu Renault-Nissan een alliance is aangegaan met Daimler. Meer Mercedes-techniek in Infiniti's wordt daarom niet uitsloten. De Duitse fabrikant is toonaangevend op meerdere gebieden en daar kan Infiniti als con-cullega nu dankbaar van profiteren. Zo zou al zijn toegezegd dat de nog te lanceren Infiniti Etherea gebruik mag maken van de bodemgroep waarop de nieuwe A-klasse op staat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer