Nieuws: Infiniti Q50 Eau Rouge – Lekker dik: Infiniti Q50 Eau Rouge

Infiniti is volop actief binnen de hoogste tak van autosport, de Formule 1, en dat wil het maar al te duidelijk onderstrepen met deze Q50 Eau Rouge. Het model is een amuse op de accessoirelijn die Infiti de komende jaren voor zijn modellen op tafel zal zetten.

De Q50 Eau Rouge is niet de eerste Infiniti die flink in de spoilers zit. Eerder al toonde het merk de strikt gelimiteerde FX Vettel Edition als vette knipoog naar de Formule 1-wereld waarin het merk natuurlijk zeer actief is als sponsor van het Red Bull-team. Met Eau Rouge, de vermaarde bochtencombinatie op het circuit van Spa-Francorchamps, laat Infiniti er opnieuw geen twijfel over bestaan dat deze Q50 louter goede bedoelingen heeft richting de sportieve rijder. En anders vertelt het vele carbonwerk dat wel.

Opgevoerde V6? Naast het opdirken van z'n uiterlijk rust de Q50 Eau Rouge op agressief gestileerde 21 inch wielen met daarachter remmerij dat onmiddellijk doet vermoeden dat het er onder de motorkap ook niet bepaald zachtjes aan toegaat als er commando’s aan het gaspedaal worden gegeven. Met welke krachtcentrale we precies te maken hebben laat Infiniti tijdens de onthulling in Detroit weten. De sterkste motor waarover de gewone Q50 beschikt is in elk geval de 3.7 liter V6 met 328 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer