Nieuws: Jaguar XF – Jaguar XF van Loder1899 is koppelreus

Als we moeten kiezen tussen paardenkrachten en Newtonmeters dan gaan we – in de meeste gevallen – onmiddellijk voor dat laatste. De Jaguar XF van Loder1899 is dan ook een auto naar ons hart.

Het mag een zeldzaamheid genoemd worden wanneer een Jaguar XF door een tuner wordt aangepakt. Voor zover wij weten deed Arden - onder de bekendere tuners - het tot dusver als enige begin 2009. Maar voortaan kun je daarvoor dus ook bij Loder1899 terecht. En die nam niet de meer voor de hand liggende uitvoering met 5.0 liter supercharged-V8 als anabolenobject, maar de 3.0 V6-diesel. Die steeg van 275 naar 310 pk, terwijl het koppel toenam tot maar liefst 680 Nm. De opgefokte XF 3.0D van Loder1899 sprint in 6,2 seconden naar de 100 km/h, twee tiende seconden sneller dan de originele auto.

Macho Maar het meest in het oog springend is toch wel de uiterlijke verandering die de Jag heeft ondergaan. De kleur zwart voert de hoofdtoon in de voornamelijk uit carbon vervaardigde spoilertjes, zijskirts, diffuser en de spiegelkappen. Zelfs de koplampunits en de ruiten zijn voorzien van een zwarte tint, alsook de velgen. Ze variëren van 18 tot 21 inch in grootte. Verder laten de Duitsers weten dat voor een extra € 4.600,- een sportuitlaatsysteem te installeren is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer