Nieuws: Jaguar XK – Subtiele facelift voor Jaguar XK

Waar de XF van een geheel nieuw front werd voorzien nam Jaguar de XK minder grondig onder handen. Het zijn de subtiele details die de Jaguar XK weer geheel bij de tijd hebben gebracht.

Wie de foto's van de vernieuwde XK ziet moet direct aan de machtige XKR-S denken. En dat klopt. Met die topuitvoering op basis van de XKR heeft Jaguar al een tipje van de sluier opgelicht van wat de minder krachtige XK's ook gaan krijgen. We zien een iets grotere grille die voortaan met een randje chroom is afgewerkt, nieuw vormgegeven bumpers en andere koplampen voorzien van LED-techniek. De luchtinlaat in de voorschermen en het design van de lichtmetalen wielen is eveneens nieuw en in de achterlichtunits is tevens LED-techniek toegepast. Om de designwijzigingen compleet te maken zijn er zeventien lakkleuren, waaronder vijf nieuwe, en een gamma velgen bestaande uit elf verschillende designs in 18", 19" en 20".

Interieur In de vernieuwde XK werd het interieur opgefrist met diverse nieuwe bekledingsmaterialen waaronder zacht aanvoelende Ebony-lak, een glanzend zwarte afwerking voor de middenconsole en een fosforblauwe halogeenverlichting en sfeerverlichting. Met de nieuwe fineersoorten, kleurcombinaties en hemelbekledingen kunnen eigenaars de interieursfeer precies afstemmen op hun eigen vereisten.

Geen motorisch nieuws Motorisch heeft Jaguar geen nieuws te melden en dat is ook niet zo vreemd. De XK werd twee jaar geleden immers al grondig gefacelift waarbij een nieuwe V8 zijn intrede maakte. Net na de zomer zal de vernieuwde XK als Coupé en als Cabriolet bij de dealers staan.

Bekijk hier het aanbod Jaguar XK

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer