Nieuws: Kia Niro EV – Vol-elektrische Kia Niro EV als productiemodel gesnapt

Begin dit jaar stond ‘ie nog als concept op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, nu blijkt de Kia Niro EV al klaar te zijn voor productie.

Al van meet af aan heeft Kia aangekondigd dat de Niro louter verkrijgbaar zal worden met een drietal 'groene' aandrijflijnen: een hybride, als plug-in hybride en een volledig elektrische versie. De eerste twee versies zijn reeds enige tijd te koop, de laatste werd onlangs als conceptcar gepresenteerd op de CES, 's werelds grootste en belangrijkste beurs op het gebied van allerhande elektronica en gadgets. Een productiemodel hadden we pas veel later verwacht. De Zuid-Koreanen hebben de Niro EV echter al klaar, zo blijkt nu. Eind dit jaar is de showroomintroductie.

Twee uitvoeringen Voor wie het nog niet wist: de Niro EV is het zusje van de tevens zopas onthulde Hyundai Kona Electric. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de specificaties vergelijkbaar zijn dan wel identiek. Volledige duidelijkheid daarover is er nog niet.

Niettemin, naar verluidt is (ook) de Kia Niro EV verkrijgbaar met twee batterijversies: de één 39,2 kWh sterk, de ander 64 kWh. Volgens de WLTP-cyclus zou die laatste zomaar eventjes 470 kilometer kunnen te bereiken op een vol accupakket, wat in de praktijk neerkomt op zo'n 400 tot 440 kilometer bij een rustige rijstijl en zonnige weer. Niet slecht, toch? Voor de lichtste uitvoering is een actieradius van circa 300 kilometer beloofd.

En de Stonic dan? Dat is een goede en begrijpelijke vraag. Van nature vindt de iets compactere Kia Stonic immers haar technische evenknie in de Hyundai Kona en niet de Niro (die z'n genen deelt met de Ioniq van Hyundai). Het lijkt zodoende vrij makkelijk voor Kia om ook een elektrische versie van de Stonic op de markt te brengen. Zekerheid op diens komst is er niet, maar uitgesloten wordt 'ie ook niet.

Kia kan elk moment met officiële details over de Niro EV naar buiten komen. Hopelijk daaronder ook de prijzen en het exacte lanceringsmoment bij de Europese dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer