Nieuws: Kia Optima – Prijslijst Kia Optima vrijgegeven

Kia houdt de prijslijst van de Optima heel simpel: er is slechts een uitvoering. Het betreft de Optima Super Pack die momenteel enkel is te combineren met de 1.7 liter dieselmotor. De prijs is vastgesteld op € 34.895,-.

Reden om te klagen is die enige uitvoering overigens niet. De Optima is bomvol. Voor die net geen 35 mille levert Kia de auto met zaken als Xenon met LED-dagrijverlichting, 18 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren vóór en achter, lederen bekleding, verwarmbare en ventileerbare voorstoelen, navigatiesysteem en keyless go.

Dieselmotor Onder de kap huist vooralsnog enkel een 1.7 liter dieselmotor met een vermogen van 136 pk en koppel van 325 Nm. Volgens onze eerste bevindingen deze week in het zuiden van Frankrijk een prima blok dat weinig te wensen overlaat als het op prestaties aankomt. Het is dan ook des te jammer dat het blok met 128 g/km net teveel CO2-uitstoot om in aanmerking te komen voor die begeerlijke 20%-bijtelling die in dit segment zo essentieel is.

Benzine en hybride Wie wel wil profiteren van 20%-bijtelling moet geduld hebben op de Optima Hybrid. Die komt in de tweede helft 2012 beschikbaar en is dankzij z'n CO2-uitstoot van 129 g/km tot 2013 in deze voordeligere klasse ingedeeld. Daarna gaat ook dit model helaas naar de 25%-klasse. Zonde zeg. Vooral omdat we - tijdens een unieke preview eerder dit jaar in Zuid-Korea - behoorlijk enthousiast waren over de techniek. Kort gezegd wordt de Optima Hybrid aangedreven door een 2.0 liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor. Het verbruik ligt daardoor op 5,4 l/100 km. Wie perse benzine wil rijden kan overigens ook nog kiezen voor een 2.0 liter viercilinder zonder de ondersteuning van een elektromotor. Die krachtbron komt in mei 2012 beschikbaar.

Begin 2012 De Kia Optima zal begin 2012 bij de dealers staan. Wie geïnteresseerd is kan overigens nu al terecht bij het Kia Experience Center in Breukelen. En volgende week publiceren we een uitgebreide rij-impressie met de auto.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer