Nieuws: Kia Optima – Prijslijst nieuwe Kia Optima opgedoken

De nieuwe Kia Optima komt steeds dichterbij. Konden we afgelopen week nog de eerste beelden en details van de Europese variant tonen, vandaag hebben we al de Nederlandse prijzen. Voor net geen dertig mille ben je de eigenaar van de Koreaanse limousine.

Aankomende maand maakt de gloednieuwe Kia Optima zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt. Vervolgens is de forse Koreaan tegen het einde van het jaar bij de dealers te bewonderen. Zie jij de nieuwe Optima wel zitten? Neem dan minimaal € 29.995,- mee naar de showroom om het voordeligste model, de ComfortPlusLine, te bemachtigen.

Voor dit geldbedrag ontvang je een Optima met de 141 pk sterke 1.7 turbodiesel gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Wil je liever de moderne zeventrapsautomaat met dubbele koppeling dan moet je minimaal € 35.495,- gireren. Overigens is dit model wel direct gelinkt aan het middelste uitrustingsniveau DynamicLine. De tijdelijke topuitvoering heet First Edition en kost € 36.495,- en € 38.995 voor respectievelijk het model zonder en met automaat.

Meer smaken volgen Voorlopig moet Kia de Nederlandse liefhebber van de Optima tevreden houden met slechts één receptuur; de vierdeurs sedan gecombineerd met een dieselmotor. Pas vanaf volgend jaar kan het Koreaanse bedrijf meer smaken aanbieden, waaronder een vijfdeurs stationwagen en een (benzine)hybride-aandrijflijn. Meer informatie daarover volgt in een later stadium.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer