Nieuws: Kia Venga – Visueel vernieuwde Kia Venga

Vijf jaar na zijn introductie heeft Kia de Venga vernieuwd. De Zuid-Koreanen hielden de wijzigingen beperkt tot het visuele vlak, want wat techniek betreft verandert er niets.

Was er dan wel veel nodig om de Venga aantrekkelijk te houden? Wat ons betreft niet. Toen we de auto begin 2010 aan een grondige test onderwierpen concludeerden we dat Kia een heel sterk aanbod heeft met deze Venga. Geen spannende auto, maar wel een heel goede deal als je kijkt naar de geboden ruimte, uitrusting en prijs. Belangrijkste kritiek was er in de vorm van een wel erg krasgevoelig dashboard en wat matig materiaalgebruik alsook veel rijgeluiden. Kia heeft die kritiek (deels) ter harte genomen met deze facelift.

Veel dynamischer uitstraling Laten we maar beginnen met de meest opvallende zaken. Letterlijk. Het front kreeg een visuele oppepper met een grotere Tiger Nose-grille, een op de motorkap geplaatst Kia-logo en een voorbumper die in zijn geheel wat meer dynamiek uitstraalt. Aan de achterzijde zijn de vernieuwde lichtunits het meest opvallende. De visuele aantrekkelijkheid wordt verder gerealiseerd door nieuwe lichtmetalen wielen. Eerlijk is eerlijk, de Venga is erop vooruit gegaan. Het is veel minder een grijze muis dan voorheen.

Minder krassen Van binnen heeft Kia nieuwe materialen toegepast. De Koreanen laten zelf weten daarmee de algehele kwaliteitsbeleving naar een hoger niveau te hebben gebracht. Verder zien we een nieuwe audio-/navigatiesysteem (7 inch) en kan er voortaan een verwarmbaar stuurwiel worden geleverd.

Begin 2015 leverbaar Op het motorische vlak geen nieuws. Wat ook geldt voor de techniek. Althans, Kia laat daar niets over weten. Jammer, want daarmee zijn de rijgeluiden vermoedelijk niet minder geworden. Vanaf het begin van 2015 zal Kia de vernieuwde Venga bij de dealers binnenrijden. De prijzen worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer