Nieuws: Lancia Delta LPG – Lancia Delta voortaan ook op LPG

Met de alsmaar stijgende brandstofprijzen is rijden op LPG voordeliger dan ooit tevoren. Lancia speelt erop in door de Delta voortaan als Bi-Fuel te leveren. Met een A-label en 20% bijtelling.

De Lancia Delta 1.4 16v TurboJet Bi-Fuel Ecochic, een hele mond vol, is gebaseerd op de versie met 1.4 16v TurboJet benzinemotor met 120 pk. Door deze Delta af-fabriek met een LPG-installatie uit te rusten, stoot hij 15 gram minder CO2 uit per kilometer: 131 g/km om precies te zijn. Hiermee valt deze Delta ook na 1 juli 2012 nog in de 20% bijtellingsklasse.

LPG-tank De LPG-tank is bij de Delta geplaatst in de ruimte van het reservewiel en heeft een maximale vulcapaciteit van 41 liter. Samen met de full-size benzinetank is een actieradius van ruim 1.400 kilometer mogelijk. In theorie dan, want in de praktijk is het natuurlijk het meest voordelig om puur op LPG te rijden.

10.000 km De meerprijs van € 1.355,- ten opzichte van de gewone benzinevariant is volgens Lancia met het huidige brandstofprijsniveau al bij 10.000 km terugverdiend. Hij is per direct leverbaar vanaf € 25.895,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer