Nieuws: Land Rover Defender – 4x4 in stijl: Defender 110 by Piet Boon

Piet Boon heeft wederom zijn penseel aangewend om een Land Rover op te leuken. Lijdend voorwerp was dit keer een Defender 110 die, net als een aantal voorgangers, een typisch Piet Boon-sausje kreeg.

Het is niet de eerste keer dat Piet Boon en Land Rover de handen ineenslaan om exclusieve exemplaren van het Britse offroadmerk te creëren. Vorig jaar werd een Range Rover als basis genomen en daarvoor werd al eens een Defender aangepakt.

Robuust Nu is de Defender 110 natuurlijk wel een stijlicoon, maar een auto die zich niet leent voor verfijnd design. Piet Boon koos er daarom voor juist de sterke ontwerptaal te accentueren en de robuustheid van het model te benadrukken. Het exterieur, ook de meeste details, worden uitgevoerd in de matgrijze PB metallic lak die de Defender een exclusieve uitstraling geeft. Slechts enkele accenten als de treeplanken en lichtmetalen velgen werden in het zwart uitgevoerd. Het witte dak is een knipoog naar het verleden en brengt tevens de aandacht naar de onderkant van de carrosserie.

Recaro Dat een robuust uiterlijk niet automatisch primitief betekent toont Piet Boon in het interieur. Nagenoeg alle onderdelen werden opnieuw bekleed en het meest in het oog springen de sportieve Recaro-stoelen bekleed met Elephant Grey-leer. Het resultaat is volgens Land Rover duidelijk herkenbaar als Defender maar met een 'subtiel-luxueuze uitstraling'.

Uniek De Land Rover Defender 110 by Piet Boon is vooralsnog een uniek exemplaar en pas bij voldoende interesse gaat er in Gaydon een oplage van tien stuks overwogen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer