Nieuws: Land Rover Defender 90 – Old-school Land Rover Defender

Land Rover gaat terug naar 1948, het moment van de oer-Land Rover ‘Huey’. Wars van luxe en elektronische snuisterijen die je toch niet nodig hebt, maar back to the basics van puur terreinrijden. Dat is de Defender 90 Soft Top Classic, een gelimiteerde uitvoering die vanaf april leverbaar is.

Met deze Classic heeft Land Rover voor het eerst een ´moderne´ Defender gecreëerd die het meest de originele Land Rover uit 1948 benadert. Dit eerste model van het Briste terreinmerk was een tweezits soft top, uitgevoerd in een olijfgroene kleur. Een model waarin van de nood een deugd was gemaakt door de intelligente materiaalcombinatie van staal voor het chassis en aluminium voor de carrosserie. Een auto die werd geïntroduceerd als de 'Farmers Friend'; ontworpen om doordeweeks het veld te ploegen en om zondags mee naar de kerk te gaan.

95% kopie De huidige Land Rover Defender is in essentie nog steeds een doorontwikkeling van het origineel. In de 90 Soft Top is dat het beste zichtbaar: korte wielbasis, stoffen kap, twee stoelen. Zet ´Huey´ en de 90 Soft Top Classic naast elkaar en het is niet alleen de unieke groene kleur die de overeenkomst duidelijk maakt. De Classic is Land Rover rijden op zijn puurst. Zo bevat het model geen elektrische raambediening, maar de aloude raamslingers en niet met een afstandbediening open je de terreinwagen de auto maar met een eenvoudige sleutel. Wel is de wielbasis iets langer geworden en is vering comfortabeler dan vroeger. Daarnaast is een verwarming- en ventilatiesysteem nu standaard - een luxe waar men in 1948 alleen maar van kon dromen. En ook hoeft de bestuurder niet langer zijn stoel op te tillen om bij de tankdop te komen.

Staal, staal en nog eens staal Naast de vergelijkbare groene lakkleur Keswick Green slaat ook de metaalkleurige grille met originele Series 1-badge een brug naar de originele Land Rover. De originaliteit wordt verder benadrukt met de stalen velgen. Net als toen. En ook heeft bevat de Classic die klassieke beigekleurige softtop (nu van vinyl is in plaats van canvas). Praktische details zoals beschermstang voor de stuurinrichting, een trekhaak en opklapbare treeplankjes bij de portieren maken het herleven van vervolgen Land Rover-tijden helemaal af. Van binnen is er het bekende Defender-interieur dat zich ten opzichte van de standaarduitrusting onderscheidt door stoffen stoelbekleding in plaats van skai, een radio/CD-speler en een opbergvak tussen de voorstoelen ('cubby box') in plaats van een opbergplateau.

Streng gelimiteerd De Land Rover Defender 90 Soft Top Classic wordt geleverd op grijs kenteken en staat vanaf april bij de dealers voor een prijs van € 39.900,- inclusief BTW en BPM. Voor ondernemers - die zowel de BTW als de BPM kunnen terugvorderen - bedraagt de nettoprijs € 25.288. De Defender 90 Soft Top Classic wordt gebouwd in een gelimiteerde editie van tien stuks en is leverbaar vanaf april.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer