Nieuws: Land Rover Defender – Hoog actieniveau in Startech Defender 3.1

Je hebt volwassen kerels die nog ouderwets soldaatje spelen in echte bossen, met levende bomen. En je hebt jongens die vechten het onderling uit via computergames als Call of Duty en Battlefield.

Startech, een dochter van het bekendere Brabus, brengt deze twee werelden samen in de Defender 3.1 Concept. Enerzijds is de Startech Defender 3.1 Concept een nog altijd klassiek werkpaard waarmee je moeiteloos diepe watergeulen doorwaadt, stroperige modderstromen doorploegt en steile hellingen trotseert. Maar evengoed is hij te gebruiken als comfortabele en zeer luxueuze reisauto waarin moderne entertainment de kroon spant.

En... actie! Vrijwel geen paneel binnenin de Defender 3.1 heeft Startech niet met leer omzoomd. Er is gelooid leder zover het oog reikt. Nieuwe, betere sportstoelen van Recaro zijn gemonteerd en houden de inzittenden een stuk beter op hun plek dan de standaard, nogal vlakke exemplaren. Dit moet ook wel, want het kan er heftig aan toegaan in de Defender 3.1 Concept. Op de tastbare ondergrond, maar vooral op de digitale weg. Want aan entertainment geen gebrek in deze Land Rover. Twee grote schermen gekoppeld aan een Playstation 3 en een krachtig audiosysteem staan garant voor virtuele actie van hoog niveau. Hiervoor werkte Startech nauw samen met Sony Entertainment. Eigenlijk is de Defender 3.1 Concept een rijdende bioscoop en spelhal tegelijk, verpakt in een oud jasje. Alhoewel, de buitenzijde van deze oer-Land Rover grossiert net als iedere andere moderne auto van vandaag in LED-verlichting. Tot aan de instapverlichting toe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer