Nieuws: Land Rover Discovery Sport – Kijkje binnenin de Land Rover Discovery Sport

Op 3 september aanstaande licht Land Rover volledig het doek van de Discovery Sport, de opvolger van de Freelander II die optioneel als 7-zitter te verkrijgen zal zijn. In een van deze drie nieuwe teaserfoto’s is goed te zien hoe de stoelconfiguratie bij drie zitrijen verdeeld is.

Zoals was te verwachten is de derde en laatste zitrij van de Discovery Sport enkel bedoeld voor nood of kleine kinderen. Van volwaardige stoelen is immers geen sprake en Land Rover brengt deze optie dan ook niet mooier dan het is. De Britten spreken namelijk keurig over een 5+2-configuratie. Tevens maken we uit de overzichtsfoto op dat de stoelen van de tweede zitrij afzonderlijk van elkaar in te stellen en waarschijnlijk ook in lengterichting te verschuiven zijn. Er kan zodoende gekozen worden voor meer been- of juist meer bagageruimte. Veelzijdigheid is de Discovery Sport, die optioneel is te verkrijgen met een groot, elektrisch bedienbaar panaromisch dak, dus niet vreemd.

Eerstgeborene Voor wie het nog niet heeft meegekregen: de Discovery Sport is het eerste lid van de toekomstige Discovery-familie die in totaal drie modellen zal bevatten. Binnen afzienbare tijd verschijnen er nog twee grotere modellen. Eentje die parallel aan de Range Rover Sport staat en de opvolger van de Discovery zoals we hem nu kennen: als avontuurlijke neef van de klassieke Range.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer