Nieuws: Lexus CT 200h F Sport – Lexus CT 200h F Sport

Helemaal aan de andere kant van de wereld, op de Australian Motor Show, presenteert Lexus de CT 200h F Sport. De op de achtergrond zichtbare LFA geeft al aan om wat voor soort model het gaat.

Onderhuids is de CT 200h bij lange na niet een Lexus LFA met nog altijd een hybridemodule als dienstdoener voor de aandrijfkrachten. Desalniettemin kan 'hybriden' best sportief zijn. Middels iets meer aangezette bumpers, een stoerdere grille en groter 18 inch lichtmetaal in een duister tintje oogt de CT 200h net wat dynamischer. Het Ultrasonic Blue staat hem overigens ook niet verkeerd. De F Sport schijnt zelfs sportiever te rijden dankzij aanpassingen aan het onderstel en het monteren van een verlagingset.

Interieur Binnenin wordt de atletische houding gestalte gegeven met accenten als een sportstuurwiel, aluminium voetpedalen, een andere invulling van het instrumentarium en wat toegevoegde goodies als bijvoorbeeld de F Sport-emblemen. Ook lijkt het er op - als je van buiten naar binnen kijkt - dat Lexus sportief geprofileerde stoelen heeft gemonteerd waarbij de hoofdsteunen geïntegreerd zijn in de rugleuning. Of Lexus de F Sport ook na Europa haalt is onduidelijk. De reguliere CT 200h kunnen we in maart 2011 verwelkomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer