Nieuws: Lexus RX-serie – Lexus prijst RX 350 en RX 450h

De nieuwe Lexus RX 350 is leverbaar vanaf € 73.600,-, terwijl de hybride RX 450h minimaal € 69.000,- kost. Beide modellen worden in juni verwelkomd bij de dealers.

De RX 350 beschikt over een 3.5 liter V6 met 277 pk en 346 Nm aan koppel, gekoppeld aan een zestraps automaat. Beide modellen zijn te bestellen in vijf uitrustingsniveaus: Pure, Luxury, Tech, Executive en President. De prijslijst van de RX 350 begint zoals gezegd bij € 73.600,- en voor dit bedrag is de auto helemaal afgeladen met accessoires. We noteren zaken als Hill-start Assist Control, adaptieve remverlichting, knieairbags, zijairbags achter, anti-whiplash stoelen met actieve hoofdsteunen, een SCM-goedgekeurd klasse III-alarm, lederen bekleding, Smart Entry & Start System, verwarmde voorstoelen, Bluetooth-functie, een audiosysteem met CD-wisselaar en negen speakers, 18 inch velgen, Bi-xenon koplampen en privacyglas. Optioneel zijn er nog elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie en een geluidinstallatie met 10 GB harddisk te verkrijgen. Het Mark Levinson 7.1 Surround audiosysteem met maar liefst vijftien luidsprekers en een subwoofer heeft tevens een meerprijs, net als adaptieve cruise control.

RX 450h Nog interessanter (en goedkoper) dan de RX 350 is de RX 450h. Deze full hybride kan zowel volledig rijden op elektriciteit als op benzine en op een combinatie van beide. Het resultaat? Een keurig gecombineerd brandstofverbruik van 6,3 l/100 en een lage CO2-uitstoot van slechts 148 g/km. En dat met een vermogen van 299 pk, genoeg voor een topsnelheid van 200 km/h. Via de continu variabele transmissie accelereert de RX 450h in 7,9 seconden naar de honderd.

Nieuwe rijstanden Zowel het brandstofverbruik als de prestaties van het hybridesysteem van de RX 450h Hybrid zijn verbeterd dankzij de toepassing van drie nieuwe rijstanden: EV (elektrisch), ECO en SNOW. In de eerste stand rijdt de RX 450h alleen op stroom en de ECO-modus zorgt voor een niet-lineaire reactie op het gaspedaal en een andere regeling van de airconditioning. Zodoende blijft het brandstofverbruik zo beperkt mogelijk. In 'SNOW' wordt de tractie en stabiliteit bij het rijden op sneeuw of glad wegdek verbeterd. De mate van pedaalkracht wordt automatisch aangepast om het aandrijfkoppel te verlagen en wielspin tot een minimum te beperken. Verder wordt de elektromotor achter ingeschakeld om de tractie te verbeteren als de voorwielen door gaan slippen.

Elektronisch geregelde luchtvering Alle RX-modellen zijn standaard even rijk uitgerust en bevat daarbovenop nog het elektronisch geregelde luchtveringsysteem dat in verschillende hoogtestanden in te stellen is. Normaal, Laag (voor 20 mm lager, achter 5 mm lager dan normaal), Hoog (300 mm hoger dan normaal) en Laden (30 mm lager dan normaal). De stand Normaal is geschikt voor het rijden onder normale omstandigheden. Bij hogere snelheden (snelwegkilometers) verlaagt het systeem de wagenhoogte automatisch naar de hoogte die overeenkomt met de stand Laag, voor een betere aerodynamica en stabiliteit en een lager brandstofverbruik. Ook optioneel is het actieve stabilisatorsysteem dat overhellen in bochten beperkt, het Head-Up Display en de innovatieve Remote Touch. Met deze multifunctionele afstandsbediening kunnen de audio-, navigatie-, klimaat- en telefoonsystemen worden bediend en verschillende systemen worden ingesteld. De nieuwe Lexus RX-serie staat vanaf juni bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer