Nieuws: Maff Cayenne Maron – Hokjesgedrag

Wij willen auto’s niet in een hokje drukken, maar soms ontkom je er niet aan. Een goed voorbeeld hiervan is deze Porsche Cayenne Muron van Maff Tuning. Die is toch echt voor maffe types met een bijzonder oog voor detail.

Want dat deze Cayenne Muron van Maff exentriek is mag duidelijk zijn. Van de buitenkant valt het nog wel mee en hebben we wel eens anders gezien. Maar het binnenwerk is hoogst opmerkelijk. Maff heeft echt alle registers opengetrokken bij het creëren van dit interieur. Het oog voor detail is groot, heel groot. Maar hier en daar ietwat doorgeslagen. Als dit allemaal met de hand is vervaardigd, dan heeft iemand nu hele zere vingers. Alles, maar dan ook echt alles is voorzien van stickels. De zitvlakken van de stoelen kunnen wij nog wel waarderen, maar het garen op het stuurwiel gaat toch net iets te ver. Zoals we al zeiden: Deze Cayenne laat zich alleen door een bepaald publiek waarderen.” Onderscheidend is de auto daarentegen wel en daar is het Maff Tuning allemaal om te doen geweest. De Porsche Cayenne is door z'n grote succes allang geen zeldzaamheid meer, en wil je dan nog een beetje opvallend tussen de massa dan moet je het rigoureus anders aanpakken. Maff geeft bij deze een voorzetje.

Custom made Net als bij vele andere tuners kan bij Maff Tuning alles naar persoonlijke smaak en wensen gemaakt worden: van het fijnste leder tot aan speciale wielen. Een motorupgrade is tevens mogelijk. Afhankelijk van het type krachtbron kan er op z'n minst 100 pk extra worden behaald. Dit door enkel het motormanagement, de eventuele turbo en het inlaatgedeelte aan te passen. Matt heeft reeds een aantal Cayenne's in z'n portfolio die circa 700 pk weten op te hoesten, maar om dit te behalen zijn er uitgebreidere modificaties noodzakelijk. Bovendien zal dit een grotere aanslag op de portemonnee. Maar dat is te verwachten, wanneer je bij een tuner als Matt binnenstapt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer