Nieuws: Maserati SUV – SUV Maserati bevestigd

Maserati gaat een ‘Premium Sport Utility Vehicle’ bouwen. Dat heeft Fiat/Chrysler-baas Sergio Marchionne kort na zijn eerdere subtiele kennisgeving hierover eerder deze maand bekendgemaakt tegenover The Wall Street Journal. En we moeten alles geloven wat in de krant staat, niet?!

Nee, nu is het officieel. Een SUV van Maserati komt er, en wel in 2013 als alles naar wens verloopt. Uiteraard is Amerika de belangrijkste markt voor de opgehoogde Maserati, maar Sergio mikt tevens op Europa en niet te vergeten het 'booming' China.

Grand Cherokee Zoals werd aangenomen maakt Maserati's nieuwe model dankbaar gebruik van 4x4-technieken uit huize Chrysler. De architectuur (onder andere het platform) zal afkomstig zijn van de nieuwe Jeep Grand Cherokee. Over de in aanmerking komende aggregaten voor de Maserati SUV rept Marchionne met geen woord. Ferrari ligt voor de hand, maar zelf een nieuwe V8 of V12 ontwikkelen zou ook zomaar kunnen. We wachten geduldig af. Het jaar 2013 ligt immers niet ver meer voor ons.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer